Rostade rotsaker med fetaoströra

Du behöver 750 g rotfrukt t ex 1 kålrot 5.5 st morötter 2 palsternackor 4.5 st potatis 1 st röd chili urkärnad 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 750 g rotfrukt t ex 1 kålrot
  • 5.5 st morötter 2 palsternackor
  • 4.5 st potatis
  • 1 st röd chili urkärnad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 3 msk rapsolja
  • 150 g fetaost
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk persilja strimlad
  • 1 st babyspenat (ca 65 g)
  • 13.5 st korianderblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225–250 grader.

2
Skala rotfrukterna och potatisen. Skär rotfrukterna, potatisen och pepparfrukten i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, krydda med koriander, paprika och spis­kummin. Ringla över oljan och blanda väl.

3
Rosta rotsakerna i mitten av ugnen 20–30 minuter. Rör om 2–3 gånger under tiden.

4
Mixa fetaosten med yoghurten i en liten mixer eller med mixerstav. Smaka av med citronskal, citronsaft, olja och persilja.

5
Blanda de brynta rotsakerna och potatisen med spenat och korianderblad. Servera med

6
fetaost- och citronröran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top