Du behöver
- 750 g rotfrukt t ex 1 kålrot
- 5.5 st morötter 2 palsternackor
- 4.5 st potatis
- 1 st röd chili urkärnad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk malen koriander
- 0.25 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk spiskummin
- 3 msk rapsolja
- 150 g fetaost
- 3 dl matyoghurt
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 1 msk olivolja
- 2 msk persilja strimlad
- 1 st babyspenat (ca 65 g)
- 13.5 st korianderblad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225–250 grader.
2
Skala rotfrukterna och potatisen. Skär rotfrukterna, potatisen och pepparfrukten i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, krydda med koriander, paprika och spiskummin. Ringla över oljan och blanda väl.
3
Rosta rotsakerna i mitten av ugnen 20–30 minuter. Rör om 2–3 gånger under tiden.
4
Mixa fetaosten med yoghurten i en liten mixer eller med mixerstav. Smaka av med citronskal, citronsaft, olja och persilja.
5
Blanda de brynta rotsakerna och potatisen med spenat och korianderblad. Servera med
6
fetaost- och citronröran.