Rostade rotsaker med tsatsiki

Du behöver 6 st palsternackor skalade 4 st morötter skalade 3 st vitlöksklyftor med skal, lätt krossade olivolja + 1 msk salt nymalen svartpeppar 20...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st palsternackor skalade
  • 4 st morötter skalade
  • 3 st vitlöksklyftor med skal, lätt krossade
  • olivolja + 1 msk
  • salt nymalen svartpeppar
  • 20 st kalamataoliver med kärnor
  • 16 st småtomater på kvist, sköljda

Tsatsiki

0.5 st gurka skalad
1 st matyoghurt burk
1.5 st vitlök klyftor
4 prt kamutvete eller liknande
1 st citron saften

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsakerna i stavar, lägg i ugnsform med vitlök och 1 matsked olivolja. Salta och peppra. Rosta i 15 minuter. Kärna ur oliverna och lägg dem och tomaterna i ugnsformen, rosta cirka 10 minuter till.

2
Riv gurkan grovt, salta och låt stå 5 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda rivet med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka vetet enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av och vänd sedan ner i ugnsformen med de färdiga grönsakerna, smaka av med citronsaft, salt, peppar och olivolja. Servera med tsatsikin.


Kommentar:
Tips! Du kärnar lätt ur oliverna själv genom att trycka till dem med knivbladet så att de spricker.
Näringsvärde: Kcal 445, Fett 17 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 16 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top