Du behöver
- 12 (mindre) kokta potatisar
- 20 brysselkålshuvuden
- vatten, salt
- 16 rädisor
- smör till stekning
- salt, svartpeppar
- 2 rödlökar
- 4 (rostas)biffar à ca 125 g
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 2 dl portvin eller rödvin
Gör så här
1
Dela potatisarna i grova bitar. Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt i kastrull under lock. Ansa kålen och låt den koka al dente, 3–4 minuter. Ta upp med hålslev. Ansa under tiden rädisorna och låt dem sjuda i vattnet, någon minut räcker. Slå bort vattnet och håll kål och rädisor varma medan potatisen smörsteks till fin yta. Salta och peppra.
2
Halvera och skala lökarna, skiva dem och låt dem steka långsamt i smörklick på medelvärme, minst 7 minuter. Ta upp. Höj värmen och bryn köttet hastigt till fin yta på båda sidor, salta och peppra ordentligt. Lägg sedan tillbaks löken, rör i mjölet och slå på vinet. Låt puttra i stekpanna under lock 3–5 minuter.
Näringsvärde: Kcal 551, Fett 14 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 6 g