Rostasbiff med potatissallad

Du behöver 12 (mindre) kokta potatisar 20 brysselkålshuvuden vatten, salt 16 rädisor smör till stekning salt, svartpeppar 2 rödlökar 4 (rostas)biffar à ca 125 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 (mindre) kokta potatisar
  • 20 brysselkålshuvuden
  • vatten, salt
  • 16 rädisor
  • smör till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 2 rödlökar
  • 4 (rostas)biffar à ca 125 g
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl portvin eller rödvin

Gör så här

1
Dela potatisarna i grova bitar. Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt i kastrull under lock. Ansa kålen och låt den koka al dente, 3–4 minuter. Ta upp med hålslev. Ansa under tiden rädisorna och låt dem sjuda i vattnet, någon minut räcker. Slå bort vattnet och håll kål och rädisor varma medan potatisen smörsteks till fin yta. Salta och peppra.

2
Halvera och skala lökarna, skiva dem och låt dem steka långsamt i smörklick på medelvärme, minst 7 minuter. Ta upp. Höj värmen och bryn köttet hastigt till fin yta på båda sidor, salta och peppra ordentligt. Lägg sedan tillbaks löken, rör i mjölet och slå på vinet. Låt puttra i stekpanna under lock 3–5 minuter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 551, Fett 14 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top