Rotfruktspannkaka med lönnsirap

Du behöver 4 st ägg 4 dl dinkelsikt (kan bytas mot vetemjöl) 6.5 dl mjölk 1.5 tsk salt 3.5 st morötter finrivna 1.5 st palsternackor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 dl dinkelsikt (kan bytas mot vetemjöl)
  • 6.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 3.5 st morötter finrivna
  • 1.5 st palsternackor finrivna
  • smör till stekning
  • 150 g chèvre
  • lönnsirap

Gör så här

1
Vispa upp äggen med 2 deciliter av mjölken.

2
Tillsätt mjölet, hälften av mjölken och saltet och vispa till klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, finrivna morötter och palsternackor.

3
Stek tunna pannkakor. Servera med chevre och lönnsirap. Ett alternativ kan vara att fodra en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda mitt i ugnen på 225 grader, cirka 20 minuter eller tills pannkakan ser klar ut.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 571
Fett 22 g
Kolhydrater 66 g
Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top