Du behöver
- 400 g sötpotatis
- 400 g morötter
- 400 g palsternacka
- 400 g rödbetor
- 2 msk olivolja
- salt nymalen svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st citron
- 1 st persilja stor näve plockad
- 2 st bollar mozzarellaost
- 70 g rucola
- balsamvinäger
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Skala under tiden alla rotfrukter och skär dem i små tärningar, cirka 1 centimeter.
2
Lägg dem på en plåt, ringla över olja, salta, peppra och blanda ordentligt. Stek i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills tärningarna är mjuka.
3
Skala vitlöksklyftorna och tvätta citronerna. Riv vitlöken och det yttersta gula skalet av citronerna fint och lägg ovanpå persiljan på en skärbräda. Hacka ihop alltsammans till en fin gremolata.
4
Riv mozzarellan i bitar och blanda med de varma rotfrukterna och rucolan.
5
Lägg upp på tallrikar och strö över gremolatan. Servera gärna med en god olivolja och lite
6
balsamvinäger.