Rotfruktspytt med gremolata

Du behöver 400 g sötpotatis 400 g morötter 400 g palsternacka 400 g rödbetor 2 msk olivolja salt nymalen svartpeppar 2 st vitlöksklyftor 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g sötpotatis
  • 400 g morötter
  • 400 g palsternacka
  • 400 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st citron
  • 1 st persilja stor näve plockad
  • 2 st bollar mozzarellaost
  • 70 g rucola
  • balsamvinäger

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Skala under tiden alla rotfrukter och skär dem i små tärningar, cirka 1 centimeter.

2
Lägg dem på en plåt, ringla över olja, salta, peppra och blanda ordentligt. Stek i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills tärningarna är mjuka.

3
Skala vitlöksklyftorna och tvätta citronerna. Riv vitlöken och det yttersta gula skalet av citronerna fint och lägg ovanpå persiljan på en skärbräda. Hacka ihop alltsammans till en fin gremolata.

4
Riv mozzarellan i bitar och blanda med de varma rotfrukterna och rucolan.

5
Lägg upp på tallrikar och strö över gremolatan. Servera gärna med en god olivolja och lite

6
balsamvinäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top