Rotfruktspytt med stekt ägg

Du behöver 400 g kålrot 400 g palsternackor 400 g fast potatis 400 g morötter 1 gul lök smör och rapsolja salt och nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kålrot
  • 400 g palsternackor
  • 400 g fast potatis
  • 400 g morötter
  • 1 gul lök
  • smör och rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2–3 msk worcestersås
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 ägg

Gör så här

1
1 Skala och tärna rotfrukter och lök i lämplig pyttstorlek. Värm ugnen till 200 grader.

2
2 Stek pytten i omgångar i ganska het stekpanna med smör och olja, salta, peppra och stänk på worcestersås. Lägg upp på fat.

3
3 Efterstek pytten i ugnen i cirka 10 minuter. Blanda i persiljan och servera med stekta ägg.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 454, Fett 18 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top