Rotselleri med vinbär och gräddfil

Du behöver 3 dl gräddfil 200 gram smör 1 liten fin rotselleri, skalad 4 dl röda och svarta vinbär 1 msk råsocker pulver på torkade...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl gräddfil
  • 200 gram smör
  • 1 liten fin rotselleri, skalad
  • 4 dl röda och svarta vinbär
  • 1 msk råsocker
  • pulver på torkade slånbär (kan uteslutas)

Gör så här

1
Häll gräddfilen i ett kaffefilter i en tratt med ett kärl under. Ställ kallt 1 timme så vasslen rinner bort.

2
Lägg smöret i en varm stekpanna. Bryn rotsellerin runt om i smöret utan att det bränner och baka den i ugn på 130 grader tills den är mjuk när du klämmer på den, det tar cirka 1 1/2 timme. Vänd på den då och då under tillagningen. Häll av 4 msk av smöret över vinbären och rör om så de blir varma tillsammans med sockret. Skiva upp sellerin och lägg på tallrikar, toppa med den avhängda gräddfilen och vinbären.

3
Tips! Sellerin kan bakas i förväg för att sedan skivas och ljummas i mikron vid servering.


Kommentar:
Recept från PM & Vänners köksmästare Simon Lennblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top