Du behöver
- 6 kycklinglår
- salt och svartpeppar
- 12 skivor parmaskinka eller liknande
- 200 g färskost eller philadelphiaost
- 1 kruka rucola, 50 g
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Bena ur låret, endast den övre delen fram till leden. Det gör man lättast uppifrån. Ta bort skinnet också.
2
Krydda kycklingen med salt och peppar.
3
Finhacka rucola och blanda med färskost.
4
Fyll överdelen med ostmassan och linda två skivor skinka runt varje lår.
5
Pensla en ugnssäker form med olja och ugnsbaka kycklinglåren i 200 grader ca 35 minuter.
6
Servera kycklingen med salviasky och potatispuré. På Wreta Gestgifveri serveras kålrabbipuré till kycklingen. Det kan vara svårt att få tag på kålrabbi, potatis går lika bra.
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!