Rucola- och ostfyllt kycklinglår

Du behöver 6 kycklinglår salt och svartpeppar 12 skivor parmaskinka eller liknande 200 g färskost eller philadelphiaost 1 kruka rucola, 50 g 1 msk olivolja...


6 portioner

Du behöver

  • 6 kycklinglår
  • salt och svartpeppar
  • 12 skivor parmaskinka eller liknande
  • 200 g färskost eller philadelphiaost
  • 1 kruka rucola, 50 g
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Bena ur låret, endast den övre delen fram till leden. Det gör man lättast uppifrån. Ta bort skinnet också.

2
Krydda kycklingen med salt och peppar.

3
Finhacka rucola och blanda med färskost.

4
Fyll överdelen med ostmassan och linda två skivor skinka runt varje lår.

5
Pensla en ugnssäker form med olja och ugnsbaka kycklinglåren i 200 grader ca 35 minuter.

6
Servera kycklingen med salviasky och potatispuré. På Wreta Gestgifveri serveras kålrabbipuré till kycklingen. Det kan vara svårt att få tag på kålrabbi, potatis går lika bra.


Kommentar:
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top