Rödbetsrisotto med marulk

Du behöver 500 g marulk benfri el. någon annan vit fisk t ex färsk torsk 1 st fänkålsstånd 1 st lime 0.5 dl olivolja salt...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g marulk benfri el. någon annan vit fisk t ex färsk torsk
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st lime
  • 0.5 dl olivolja
  • salt svartpeppar, gärna nymalen
  • smör till stekning

Rödbetsrisotto:

0.5 dl olivolja
4 dl avorioris
1 st gul lök hackad
2 dl vin vitt, torrt
2 msk hummerfond
7 dl vatten
3 st rödbetor fintärnade
1 dl riven parmesanost
salt svartpeppar, gärna nymald

Gör så här

1
Dela fisken i fyra lika stora bitar. Blanda limesaft, limerasp och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Skiva fänkålen och koka (blanchera) den någon minut i kokande vatten. Slå bort vattnet och låt fänkålen svalna.

2
Hetta upp en kastrull med olivoljan till risotton. Lägg ner riset och löken och låt det svettas med oljan utan att ta färg. Tillsätt vinet, hummerfond, hälften av vattnet och rödbetorna. Låt sjuda på svag värme cirka 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Riset ska nu vara färdigt men fortfarande ha tuggmotstånd och vara krämigt. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

3
Hetta upp en grillpanna. Pensla fiskbitarna med limeblandningen och grilla marulken cirka 5 minuter på var sida. Tiden kan variera beroende på fiskens tjocklek. Det är dock viktigt att den inte blir överstekt.

4
Hetta upp en stekpanna och stek fänkålen med smör 3-4 minuter på var sida. Salta och peppra. Lägg upp alltsammans snyggt på fyra tallrikar och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top