Läsar-recept

Rödbetsvegetter med pepparrot

Du behöver 3 (150 g) rödbetor, skalade och skurna i småbitar 4 (400 g) råa potatisar, skurna i mindre bitar 1–2 gula lökar, skurna i...


2 portioner

Du behöver

  • 3 (150 g) rödbetor, skalade och skurna i småbitar
  • 4 (400 g) råa potatisar, skurna i mindre bitar
  • 1–2 gula lökar, skurna i mindre bitar
  • 1 dl vatten
  • 1–2 dl potatismjöl
  • örtsalt
  • vitpeppar
  • basilika
  • olivolja till stekning
  • Pynt:
  • solrosskott och pepparrot

Gör så här

1
Kör rotsaker och lök i matberedaren tillsammans med vattnet. Tillsätt potatismjöl.

2
Provstek en liten klick för att se att det håller ihop. Tillsätt mer potatismjöl om inte. Smaka av med salt, och kryddor. Stek små plättar eller vegetter som det heter och servera med pepparrot och potatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top