Saffranspannkaka med sylt och grädde

Du behöver 2 st saffran à 0,5 g 0.5 dl strösocker 0.5 tsk vaniljsocker 2 dl vispgrädde 1 l risgrynsgröt färdig 3 st ägg 4...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st saffran à 0,5 g
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l risgrynsgröt färdig
  • 3 st ägg
  • 4 msk mandel hackad skållad
  • smör till formarna
  • 1.5 msk mandel skållad flagad

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Mortla saffranet med socker och vaniljsocker. Rör ut i grädden, och blanda noga med gröten. Elvispa äggen pösiga och rör ner dem och mandelhacket i gröten.

2
Smörj de små ugnsformarna (cirka 2 dl) noga med smör. Fördela smeten i formarna. Strö på mandel och grädda mitt i ugnen 15–20 minuter tills ytan får fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top