Saffransris med chorizo och räkor

Du behöver 200 g chorizokorv skivad 1 msk olivolja 2 st schalottenlökar tunnskivade 3 dl ris långkornigt 6 dl vatten kokande + 1 tärning hönsbuljong...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g chorizokorv skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 st schalottenlökar tunnskivade
  • 3 dl ris långkornigt
  • 6 dl vatten kokande + 1 tärning hönsbuljong
  • 1/2–1 st saffran påse
  • räkor ca 20 skalade
  • 2 msk bladpersilja hackad
  • 1 st citron saften
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skiva och fräs korven i oljan i en kastrull tills den får färg och börjar släppa fett. Tillsätt löken och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i riset och rör tills det täcks av olja. Häll på buljongen blandad med saffran, koka upp, sätt på locket och sänk värmen. Låt koka på svag värme i 20 minuter, tills riset är klart Vänd i räkor och persilja och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

2
Servera med sallad och ett gott bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 592, fett 15 g, kolhydrater 85 g, fibrer 5 g
Till servering: grönsallad, paprika, gurka och gott bröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top