Saffranssoppa med fisk och potatis

Du behöver 1 st purjolök liten 1 tsk smör 0.5 st påse saffran påse 9 dl vatten 2 tärning fiskbuljong 4 st potatis medelstora 1.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök liten
  • 1 tsk smör
  • 0.5 st påse saffran påse
  • 9 dl vatten
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 4 st potatis medelstora
  • 1.5 st fänkål stånd
  • 400 g fisktärningar (frysta), blandade
  • 1 dl matgrädde
  • 2 msk dill klippt
  • 100 g skalade räkor
  • brytbröd surdeg

Gör så här

1
Skiva purjon fint, skölj. Mjukfräs i smöret på medelvärme. Rör i saffran, späd med vatten och smula i buljong. Låt koka upp under lock.

2
Skala och tärna potatisen, lägg den i soppan och låt koka upp igen. Ansa och klyv fänkålen, skär bort rotstocken och skiva resten. Lägg med i soppan, sjud 5 minuter till.

3
Tippa slutligen i fisk och grädde, låt soppan koka upp igen och sjud 4 minuter. Rör i dill, toppa med räkor och servera med bröd.


Kommentar:
Kcal 560, Fett 18 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top