Saftig mandelkaka med rabarber

Du behöver 1 st rabarberstjälk 2 msk socker 1 tsk kardemumma mortlad Kaksmet 1.5 dl socker 3 dl mandelmjöl (120 g) 1 msk vetemjöl 1...

Tillagningstid: 70 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st rabarberstjälk
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kardemumma mortlad

Kaksmet

1.5 dl socker
3 dl mandelmjöl (120 g)
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg medelstora
2.5 dl vispgrädde
smör till formarna

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i stavar lika långa som formarna är breda, dela varje stav 3–4 gånger på längden, vänd ihop i en skål med socker och kardemumma.

2
Vispa ihop alla ingredienser till kaksmeten och fördela i åtta smorda formar som rymmer cirka en deciliter.

3
Toppa varje form med cirka 4 stavar rabarber och strö på lite extra socker och kardemumma.

4
Ställ formarna i en ugnsform eller på en plåt och grädda i cirka 50–60 minuter beroende på höjd och storlek på formen. Kolla med en sticka att den är färdigbakad.

5
Servera gärna med en god vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top