Läsar-recept

Saftig sockerkaka med citronglasyr

Du behöver 50 g margarin eller smör 1.25 dl mjölk 2 st ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker...


0 portioner

Du behöver

  • 50 g margarin eller smör
  • 1.25 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • citronskal rivet skal
  • 1 msk citronsaft

Glasyr:

4 dl florsocker
1 msk citronsaft
1 msk vatten

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 175 grader.

2
Smörj och bröa en form. Smält matfettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen, vaniljsocker och citron. Rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna innan det stjälps upp.

3
Gör glasyren under tiden som kakan svalnar. Blanda florsocker med vatten och saften från pressad citron och ringla sedan över den svala sockerkakan. Dekorera med lite rivet citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top