Du behöver
- 50 g margarin eller smör
- 1.25 dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- citronskal rivet skal
- 1 msk citronsaft
Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk citronsaft
1 msk vatten
Gör så här
1
Sätt på ugnen på 175 grader.
2
Smörj och bröa en form. Smält matfettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen, vaniljsocker och citron. Rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna innan det stjälps upp.
3
Gör glasyren under tiden som kakan svalnar. Blanda florsocker med vatten och saften från pressad citron och ringla sedan över den svala sockerkakan. Dekorera med lite rivet citronskal.