Sallad med krasseblommor

Du behöver 1 st huvudsallad 1 st friséesallat 1 st sallad t krasseblommor nyplockade och -blad Dressing: 2 msk äppelcidervinäger 1 tsk balsamvinäger 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st huvudsallad
  • 1 st friséesallat
  • 1 st sallad t
  • krasseblommor nyplockade och -blad

Dressing:

2 msk äppelcidervinäger
1 tsk balsamvinäger
1 tsk senap ljus osötad
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk dragon torkad
salt nymald peppar
0.5 dl olivolja

Gör så här

Skölj salladsbladen. Varva sallad och krasse i en hög glasskål så att man kan se de vackra färgerna. Blanda vinägersorterna med kryddorna och häll sakta i olivoljan under vispning. Häll dressingen över salladen precis före servering.


Kommentar:
Receptet ingår i Hemma bästs blomstrande sensommarbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top