Du behöver
- 2 dl quinoa vit + 3 dl vatten
- salt
- 2 dl gräddfil
- 4 msk pepparrot färskriven
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 2 msk majonnäs
- salt nymalen svartpeppar
- 100 g bladspenat sköljd
- 500 g lax varmrökt
- 8 st rödbetor i halvor
- 1 st morot skalad
- 2 msk solrosfrön rostade
Gör så här
1
Skölj quinoan noga i kallt vatten. Koka upp vattnet, lägg i quinoan och låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter. Ta av från värmen, låt stå några minuter och fluffa sedan med gaffel, salta.
2
Blanda gräddfil, pepparrot,
3
citronsaft och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
4
Blanda quinoa och bladspenat, toppa med lax bruten i bitar, rödbetor, morotsskivor och solrosfrön. Servera med dressingen.
Näringsvärde: kcal 523, fett 24 g, kolhydrater 33 g, fibrer 11 g