Du behöver
- 1 st squash (ca 250 g)
- 1.5 st morötter
- 1 st romansallad huvud
- 1 msk persilja finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 st citron saft och det yttersta skalet
- 3 msk olivolja
- 50 g parmesanost
- svartpeppar nymald
- flingsalt
- 250 g skinka tunnskivad lufttorkad
- 0.5 st baguette
- olivolja till stekning
Gör så här
1
Tvätta och skär squashen i tunna remsor längs med, använd en potatiskalare eller mandolin. Skala och gör samma sak med moroten. Skölj salladen och arrangera grönsakerna på ett fat.
2
Blanda persilja, vitlök, citronsaft och -skal med olivoljan och ringla över salladen. Hyvla över parmesanost. Krydda med svartpeppar och lite salt. Lägg på skinkan överst och servera med bröd.
3
Skär baguetten i avlånga bitar och stek snabbt i het panna tillsammans med olivolja. Strö över flingsalt och servera till salladen.