Sallad med skinka och primörer

Du behöver 1 st squash (ca 250 g) 1.5 st morötter 1 st romansallad huvud 1 msk persilja finhackad 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash (ca 250 g)
  • 1.5 st morötter
  • 1 st romansallad huvud
  • 1 msk persilja finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st citron saft och det yttersta skalet
  • 3 msk olivolja
  • 50 g parmesanost
  • svartpeppar nymald
  • flingsalt
  • 250 g skinka tunnskivad lufttorkad
  • 0.5 st baguette
  • olivolja till stekning

Gör så här

1
Tvätta och skär squashen i tunna remsor längs med, använd en potatiskalare eller mandolin. Skala och gör samma sak med moroten. Skölj salladen och arrangera grönsakerna på ett fat.

2
Blanda persilja, vitlök, citronsaft och -skal med olivoljan och ringla över salladen. Hyvla över parmesanost. Krydda med svartpeppar och lite salt. Lägg på skinkan överst och servera med bröd.

3
Skär baguetten i avlånga bitar och stek snabbt i het panna tillsammans med olivolja. Strö över flingsalt och servera till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top