Salsiccia med bönor och tomat

Du behöver 500 g salsiccia (helst rå) 1 tsk olivolja 2.5 st vitlöksklyftor hackade 2 msk olivolja 4.5 st tomater tärnade 150 g haricots verts...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g salsiccia (helst rå)
  • 1 tsk olivolja
  • 2.5 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 4.5 st tomater tärnade
  • 150 g haricots verts i bitar
  • 2 st burkar stora vita bönor
  • 1 st färsk lök strimlad
  • basilika hackade
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Bryn korven i lite olivolja. Efterstek i ugnen, 175 grader i 20 minuter om du använder rå salsiccia.

2
Fräs vitlöken i olivoljan utan att den tar färg. Lägg i tomater och haricots verts och fräs i ytterligare 3–4 minuter.

3
Låt bönorna rinna av och skölj dem väl i kallt vatten. Blanda dem i tomatröran, tillsammans med lök och basilika, smaka av med salt och svartpeppar. Låt det hela bli varmt och servera till salsiccian.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 517, fett 29 g, kolhydrater 23 g, fibrer 16 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top