Sandwich med lax och gurka

Du behöver 100 g färskost med pepparrot 12 st rågbröd danskt, tunna skivor 2.5 skiva kallrökt lax 1 st gräslök liten knippa 1 st citron...

Tillagningstid: 15 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 100 g färskost med pepparrot
  • 12 st rågbröd danskt, tunna skivor
  • 2.5 skiva kallrökt lax
  • 1 st gräslök liten knippa
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 0.25 st gurka skalad, tunnhyvlad
  • salt lite

Gör så här

Bred färskost på alla brödskivor, fördela lax på fyra av dem. Klipp över gräslök och strö över citronskal. Toppa med fyra brödskivor, osten uppåt. Lägg på gurka, salta lätt och lägg på de sista fyra brödskivorna, osten nedåt mot gurkan. Kantskär med vass kniv och dela varje sandwich i fyra bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top