Sardinsnittar med apelsin

Du behöver 4 skivor kompakt mörkt rågbröd rumsvarmt smör 3 (blod)apelsiner 1 smal röd paprika 8 släta persiljeblad 1–2 burkar sardiner i olja smörgåskrasse Gör...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor kompakt mörkt rågbröd
  • rumsvarmt smör
  • 3 (blod)apelsiner
  • 1 smal röd paprika
  • 8 släta persiljeblad
  • 1–2 burkar sardiner i olja
  • smörgåskrasse

Gör så här

1
Bred brödet med smör. Tvätta ena apelsinen, skiva den tunt. Skär skalet av de andra två, även vita hinnan, med vass kniv. Skiva även den tunt. Skölj paprikan och skiva dessa tunt. Varva skalfria apelsinskivor, paprika och persilja på mackorna.

2
Ta sardinerna ur oljan, låt rinna av och klyv dem från buk till rygg så att ryggbenen kan lyftas bort. Fördela på smörgåsarna. Pynta med snittade, vridna apelsinskivor med skal, samt krasse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top