Sauce verte med smetana

Du behöver 300 g färsk spenat 1.5 msk olivolja dragonblad från 2-3 kvistar 1.5 dl majonnäs 3 dl smetana salt peppar 1 st vitlöksklyfta pressad...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 300 g färsk spenat
  • 1.5 msk olivolja
  • dragonblad från 2-3 kvistar
  • 1.5 dl majonnäs
  • 3 dl smetana
  • salt peppar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten. Rör om tills spenaten mjuknar, cirka 1 minut. Ta upp den på en tallrik och låt kallna. Krama ur all vätska och hacka den fint. Hacka dragonbladen fint.

2
Blanda ihop majonnäs och smetana. Smaka av med salt, peppar, vitlök och senap. Blanda i dragon. Blanda i spenat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top