Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 st citron det yttersta gula skalet, rivet
- 1 msk pressad citron
- 2 tsk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 600 g savojkål strimlad
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 3 msk olivolja
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 200 g trattkantareller (eller annan svamp)
- smör till stekning
- 1 st äpple tärnat med skalet kvar
Gör så här
1
1 Rör ihop creme fraiche, citronskal, saft och olivolja. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt.
2
2 Fräs savoykål, lök och vitlök i ett par minuter i olivoljan utan att det får färg. Häll på buljongen, lägg i örterna och koka soppan sakta i 10–12 minuter så att kålen mjuknar, smaka av med salt och peppar.
3
3 Stek trattkantarellerna i smör, salta och peppra. Lägg i soppan tillsammans med äpplet. Koka
4
ytterligare ett par minuter.
5
4 Servera med citronkrämen och lite gott bröd.
Näringsvärde
Kcal 415, Fett 24 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 7 g