Savoykålsoppa med svamp och äpple

Du behöver 2 dl crème fraîche 0.5 st citron det yttersta gula skalet, rivet 1 msk pressad citron 2 tsk olivolja salt och nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 st citron det yttersta gula skalet, rivet
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tsk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 600 g savojkål strimlad
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 g trattkantareller (eller annan svamp)
  • smör till stekning
  • 1 st äpple tärnat med skalet kvar

Gör så här

1
1 Rör ihop creme fraiche, citronskal, saft och olivolja. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt.

2
2 Fräs savoykål, lök och vitlök i ett par minuter i olivoljan utan att det får färg. Häll på buljongen, lägg i örterna och koka soppan sakta i 10–12 minuter så att kålen mjuknar, smaka av med salt och peppar.

3
3 Stek trattkantarellerna i smör, salta och peppra. Lägg i soppan tillsammans med äpplet. Koka

4
ytterligare ett par minuter.

5
4 Servera med citronkrämen och lite gott bröd.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 415, Fett 24 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top