Seljankasoppa med creme fraiche

Du behöver 2 gula lökar 3 morötter 2–3 potatisar 2–3 saltgurkor ca 300 g charkuterier eller kött, t ex korv, skinka, köttbullar, rostbiff 2–3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2–3 potatisar
  • 2–3 saltgurkor
  • ca 300 g charkuterier eller kött,
  • t ex korv, skinka, köttbullar, rostbiff
  • 2–3 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ca 1 liter kokande vatten
  • 20 oliver
  • salt, peppar
  • 3 msk hackad salladslök
  • creme fraiche
  • rostat bröd

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna och potatisen. Tärna gurkan. Skär charkuterierna i små bitar.

2
Fräs lök och morötter i oljan i en kastrull cirka 5 minuter. Blanda i tomatpuré och söndersmulad buljongtärning. Blanda i hälften av vattnet, tillsätt potatisen och gurkan, koka soppbasen tills grönsakerna är mjuka, cirka 10 minuter.

3
Blanda i charkuterierna och oliverna. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med sallads­löken. Servera med creme fraiche och rostat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top