Du behöver
- 2 gula lökar
- 3 morötter
- 2–3 potatisar
- 2–3 saltgurkor
- ca 300 g charkuterier eller kött,
- t ex korv, skinka, köttbullar, rostbiff
- 2–3 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 1 hönsbuljongtärning
- ca 1 liter kokande vatten
- 20 oliver
- salt, peppar
- 3 msk hackad salladslök
- creme fraiche
- rostat bröd
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna och potatisen. Tärna gurkan. Skär charkuterierna i små bitar.
2
Fräs lök och morötter i oljan i en kastrull cirka 5 minuter. Blanda i tomatpuré och söndersmulad buljongtärning. Blanda i hälften av vattnet, tillsätt potatisen och gurkan, koka soppbasen tills grönsakerna är mjuka, cirka 10 minuter.
3
Blanda i charkuterierna och oliverna. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med salladslöken. Servera med creme fraiche och rostat bröd.