Du behöver
- 800 g mandelpotatis, skalad
- 2 dl mjölk
- 20 g smör
- ? dl hackad persilja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk ströbröd
- ? dl mjölk
- 500 g fläskfärs
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1/2 gul lök, riven
- 2 tsk ljus dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- några varv på svartpepparkvarnen
- smör till stekning
- 140 g bacon, strimlat
- 4 bitar soltorkade tomater, strimlade eller hackade
- 150 g sugarsnaps eller sockerärter, delade
- 1 ask (250 g) småtomater, gärna blandade sorter
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka potatisen mjuk, värm mjölken. Slå bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa med en gaffel, vispa i varm mjölk, smör och persilja. Salta och peppra.
2
Rör ut ströbrödet i mjölken, låt svälla i 10 minuter. Arbeta samman med färsen, vitlök, lök, senap, salt och svartpeppar. Forma små biffar och stek dem i smör på medelvärme runt om i cirka 6 minuter.
3
Knaperstek baconet i torr stekpanna. Slå bort det mesta av fettet och fräs med soltorkade tomater och sugarsnaps i ett par minuter. Lägg tomaterna i pannan så de blir varma, salta och peppra.