Senapsbiffar med potatispuré

Du behöver 800 g mandelpotatis, skalad 2 dl mjölk 20 g smör ? dl hackad persilja salt och nymalen svartpeppar 1 msk ströbröd ? dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g mandelpotatis, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 20 g smör
  • ? dl hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • ? dl mjölk
  • 500 g fläskfärs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 gul lök, riven
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • några varv på svartpepparkvarnen
  • smör till stekning
  • 140 g bacon, strimlat
  • 4 bitar soltorkade tomater, strimlade eller hackade
  • 150 g sugarsnaps eller sockerärter, delade
  • 1 ask (250 g) småtomater, gärna blandade sorter
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk, värm mjölken. Slå bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa med en gaffel, vispa i varm mjölk, smör och persilja. Salta och peppra.

2
Rör ut ströbrödet i mjölken, låt svälla i 10 minuter. Arbeta samman med färsen, vitlök, lök, senap, salt och svartpeppar. Forma små biffar och stek dem i smör på me­delvärme runt om i cirka 6 minuter.

3
Knaperstek baconet i torr stekpanna. Slå bort det mesta av fettet och fräs med soltorkade tomater och sugarsnaps i ett par minuter. Lägg tomaterna i pannan så de blir varma, salta och peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top