Sesamcrisps med avocadoröra

Du behöver 8 st wontonplattor tinade (i frysdisken i asiatiska butiker) 1 st äggvita 0.5 msk sesamolja 4 msk sesamfrön vita 0.5 msk sesamfrön svarta...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st wontonplattor tinade (i frysdisken i asiatiska butiker)
  • 1 st äggvita
  • 0.5 msk sesamolja
  • 4 msk sesamfrön vita
  • 0.5 msk sesamfrön svarta
  • 2 st avokado
  • 0.5 st lime saften
  • 0.25 st röd chili urkärnad
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Dela wontonplattorna på diagonalen, lägg ut dem på en papprad plåt.

2
Vispa ihop äggvita och sesamolja och pensla wontonplattorna. Blanda och strö över sesamfröna. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda till fin färg och krispighet i 6–8 minuter.

3
Skala, kärna ur och mosa avokadorna i en skål, smaka av med limesaft, chili, salt och peppar.

4
I brist på wontondeg kan du servera avokadoröran med ett sesamkryddat kex.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top