Du behöver
- 2 röda paprikor, urkärnade, i bitar
- 2 rödlökar, skalade, i smala klyftor
- 1 msk jordnötsolja
- 250 g haricots verts, frysta
- 3 msk soja
- 3 msk honung
- 1 tsk sesamolja
- 4 portioner äggnudlar
- salt, nymalen svartpeppar
- 2 msk sesamfrön, rostade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg paprika och lök i en ugnsform och vänd ihop med oljan. Kör grönsakerna i ugnen i 15 minuter. Häll på haricots vertsen och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen eller tills grönsakerna är klara men krispiga.
2
Värm soja, honung och sesamolja i en kastrull tills honungen smält.
3
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
4
Vänd ihop de kokta nudlarna med grönsaker och sojasås. Smaka av med salt och peppar. Strö över sesamfrön.
Näringsvärde: Kcal 594, fett 12 g, kolhydrater 98 g, fibrer 8 g