Sesamgrönsaker med äggnudlar

Du behöver 2 röda paprikor, urkärnade, i bitar 2 rödlökar, skalade, i smala klyftor 1 msk jordnötsolja 250 g haricots verts, frysta 3 msk soja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor, urkärnade, i bitar
  • 2 rödlökar, skalade, i smala klyftor
  • 1 msk jordnötsolja
  • 250 g haricots verts, frysta
  • 3 msk soja
  • 3 msk honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 portioner äggnudlar
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg paprika och lök i en ugnsform och vänd ihop med oljan. Kör grönsakerna i ugnen i 15 minuter. Häll på haricots vertsen och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen eller tills grönsakerna är klara men krispiga.

2
Värm soja, honung och sesamolja i en kastrull tills honungen smält.

3
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

4
Vänd ihop de kokta nudlarna med grönsaker och sojasås. Smaka av med salt och peppar. Strö över sesamfrön.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 594, fett 12 g, kolhydrater 98 g, fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top