Du behöver
- 3.5 st blodgrapefrukt
- 3.5 st avokado
- 1 msk olivolja + extra till stekning
- salt
- svartpeppar
- 500 g laxfilé
- 3 msk sesamfrön ljusa
- 1 msk sesamfrön svarta
- 1 tsk chiliflakes
- 2 st salladslökar skivade
- korianderblad
Gör så här
1
Skär bort skal och allt vitt från grapefrukterna. Skär ut hinnfria klyftor ner i en skål och pressa över saften ur skroven. Skala och kärna ur avokadon och skär i klyftor. Vänd försiktigt ner med grapefruktklyftorna. Häll i en matsked olivolja, salta och peppra varsamt.
2
Skär laxen i mindre bitar, salta och vänd i en blandning av sesam-frön och chiliflakes. Stek i sparsamt med olja ett par minuter på varje sida.
3
Lägg upp av salladen på tallrikar, skeda över lite av vätskan, lägg på lax och toppa med salladslök och koriander.
Näringsvärde: Kcal 510, fett 35 g, kolhydrater 17 g, fibrer 8 g