Du behöver
- 4 prt lax à 125 g, utan skinn, avtorkade
- 1.5 dl sesamfrö + 2 msk Wasabi and Sesame (Santa Maria)
- 3 msk råsocker
- 2 msk soja
- 2 msk fisksås
- 2 st lime saften
- 3 cm ingefära riven
- 300 g haricots verts
- jordnötsolja eller neutral matolja
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1/2–1 st röd chili hackad
- 140 g bladspenat
- limeklyftor till servering
Gör så här
1
1. Vänd laxen i fröblandningen. Tillaga den i en ugnsform i 180 graders ugnsvärme i cirka 10–15 minuter.
2
2. Värm socker, soja, fisksås, limesaft och ingefära i en kastrull.
3
3. Stek bönorna i lite olja, tillsätt lök och chili och stek tills bönorna är mjuka men spänstiga. Vänd i spenaten och ta av från värmen. Skeda lite av såsen över bönorna.
4
4. Servera med extra sås och lime.
Laxen blir saftig och god när den tillagas i ugn. Sesamfrön och wasabi ger nötig smak och lite sting.
Näringsvärde: Kcal 419, Fett 27 g, Kolhydrater 8 g, Fibrer 4 g.