Sesamlax med haricots verts

Du behöver 4 prt lax à 125 g, utan skinn, avtorkade 1.5 dl sesamfrö + 2 msk Wasabi and Sesame (Santa Maria) 3 msk råsocker...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt lax à 125 g, utan skinn, avtorkade
  • 1.5 dl sesamfrö + 2 msk Wasabi and Sesame (Santa Maria)
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 st lime saften
  • 3 cm ingefära riven
  • 300 g haricots verts
  • jordnötsolja eller neutral matolja
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1/2–1 st röd chili hackad
  • 140 g bladspenat
  • limeklyftor till servering

Gör så här

1
1. Vänd laxen i fröblandningen. Tillaga den i en ugnsform i 180 graders ugnsvärme i cirka 10–15 minuter.

2
2. Värm socker, soja, fisksås, limesaft och ingefära i en kastrull.

3
3. Stek bönorna i lite olja, tillsätt lök och chili och stek tills bönorna är mjuka men spänstiga. Vänd i spenaten och ta av från värmen. Skeda lite av såsen över bönorna.

4
4. Servera med extra sås och lime.


Kommentar:
Laxen blir saftig och god när den tillagas i ugn. Sesamfrön och wasabi ger nötig smak och lite sting.
Näringsvärde: Kcal 419, Fett 27 g, Kolhydrater 8 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top