Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Sfiziosa med lufttorkad skinka
Foto: Anna Huerta

Sfiziosa med lufttorkad skinka

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (3)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 sats pizzadeg (se separat recept)
  • 1 sats tomatsås (se separat recept)
  • 1/2 aubergine (ca 100gram)
  • 100 gram parmesanost
  • 200 gram mozzarella
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 1 påse ruccolasallad, sköljd, torr

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader. Baka ut pizzadegen till önskad storlek, bred på tomatsåsen och toppa med skivad aubergine, parmesanost, och mozzarella.
  • Grädda sedan i ugnen cirka 10 minuter för pizette (småpizzor), cirka 15–20 minuter för portionspizza och cirka 20–25 minuter för hel plåt.
  • När pizzan är färdiggräddad, toppa med skinka och ruccola.

Kommentarer

Sfiziosa kommer från ordet Sfizioso som betyder läcker, och nog blir det läckert med både aubergine, parmesan, mozzarella och lufttorkad skinka på samma pizza. Satsen ger 2 plåtar. Tid 30 minuter + gräddningstid

Passar till

Pizzadeg grundrecept
Tomatsås grundrecept
Pantescapizza med kapris
Boscaiolapizza med svamp och korv
Bianca vit pizza
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: