Du behöver
- 3 st morötter
- 4 st potatis
- 500 g kålrot
- 4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 msk senap svensk
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 st purjolök
- 400 g falukorv
- paprika timjan
Gör så här
1
Skala och skiva morötter, potatis och kålrot. Koka upp vattnet med buljongtärning, senap och peppar. Lägg i rotsakerna och koka 10 minuter under lock.
2
Snitta, skölj och skiva purjon. Lägg den i grytan och rör om.
3
Drag skinnet av korven, skär den i skivor och lägg ovanpå rotsakerna. Sjud ytterligare 5 minuter under lock. Strö på hackad paprika och garnera med färsk timjan. Servera knäckebröd till.
Näringsvärde. Kcal 505, Fett 24 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 9 g