Du behöver
- 4 st äggulor
- 1 dl strösocker vitt
- 1 dl kallt vatten
- 1 krm vaniljsocker
- 3 dl blåbär hallon och/eller björnbär
- 4 dl vispgrädde
Gör så här
1
Blanda äggulor, socker och vatten i kastrull, sjud upp på medelvärme under ivrig vispning tills krämen tjocknat. Dra från plattan och fortsätt vispa tills krämen svalnat. Vispa därpå i vaniljsockret.
2
3
Häll krämen i glassmaskin tillsammans med bär och grädde, låt maskinen arbeta glassen smidig och kall. Ställ i frys.
4
5
Alternativ utan glassmaskin: Vispa grädden och vänd ner den i krämen tillsammans med bären. Ställ i frys, men ta fram och vispa in luft en gång i halvtimmen tills glassen är fryst.
6
Servera gärna med mycket söt sherry eller montilla som sås.