Skurna pepparkakor med ljust muscovadosocker (utan ägg)

Du behöver 100 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 0.75 dl sirap mörk 2 tsk kanel malen 1 tsk kryddnejlika malen 1 tsk ingefära malen...


60 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 0.75 dl sirap mörk
  • 2 tsk kanel malen
  • 1 tsk kryddnejlika malen
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk pomeransskal malet
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 dl dinkelmjöl (110 g)
  • 1.5 dl vetemjöl (90 g)

Gör så här

1
Lägg smör, socker, sirap och kryddor i en rymlig kastrull. Värm ingredienserna tills smöret precis smält. Ta kastrullen av plattan och rör med en slev tills sockret har löst sig. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Blanda bikarbonatet i vetemjölet. Rör ner mjölet i blandningen i kastrullen.

2

3
Ta upp degen på bakbordet och dela degen i två delar. Knåda dem lätt samman och forma två rullar, 3–4 centimeter i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylskåpet minst ett par timmar eller till nästa dag så att rullarna blir riktigt fasta helt igenom.

4

5
Skär rullarna i tunna skivor om 1–2 millimeter. Lägg dem på pappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 6–8 minuter tills kakorna börjar få en mörkare färg utmed kanten. Låt dem kallna på plåten innan de läggs över på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top