Skurna pepparkakor med mandel

Du behöver 125 g sötmandel (2 dl) 200 g smör rumsvarmt 2 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk malen ingefära 2 tsk kanel...

Tillagningstid: 60 minuter
100 portioner

Du behöver

  • 125 g sötmandel (2 dl)
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika mald
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

1
Grovhacka mandeln. (Maskin)rör smöret med socker, sirap, kryddor, bakpulver, mjöl och mandel. Knåda degen smidig på bänken. Dela i två lika halvor, forma till omkring

2
5 centimeter tjocka rullar. Genomkyl dem ett par timmar minst.

3
Värm ugnen till 175 grader. Skiva degen så tunt du kan med riktigt vass kniv. Lägg på papprad plåt, jämna till trassliga kakkanter. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt kallna på galler. Kan förvaras flera månader i tät burk, men är godast nygräddade.


Kommentar:
Tips! Ha en rulle deg, rullad i folie, på lut i kylen. Grädda så många kakor du behöver åt gången.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top