Småbladssallad med frön och nötter

Du behöver 4 msk frön och nötter, t ex pinjenötter, solrosfrön, pumpakärnor salt 2 st påsar blandade småblad 2 dl persilja blad av bredbladig 0.5...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 msk frön och nötter, t ex pinjenötter, solrosfrön, pumpakärnor
  • salt
  • 2 st påsar blandade småblad
  • 2 dl persilja blad av bredbladig
  • 0.5 dl timjan repad färsk
  • 13.5 st cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 dl olivolja god
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar några tag med svartpepparkvarnen

Gör så här

1
Rosta frön och nötter i 2 minuter i torr stekpanna på medelvärme, salta och dra bort från värmen.

2
Lägg småblad och örter i en bunke. Dela tomaterna och skiva rödlöken tunt, lägg i bunken. Vänd ihop alltsammans försiktigt med olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen i serveringsskål eller på ett fat, strö över frön och nötter.

3
Tips! Blandade småblad kan till exempel vara röda och gula mangoldskott, mizuna, tatsoi, rucola och machesallad. 1 påse vanlig blandad sallad går också bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top