Smördegspaj med rabararber och vit choklad

Du behöver 4 st plattor smördeg fryst 150 g rabarber 3 msk strösocker 60 g vit choklad 1 st ägg 20 g kokosflagor 20 g...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 4 st plattor smördeg fryst
  • 150 g rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 60 g vit choklad
  • 1 st ägg
  • 20 g kokosflagor
  • 20 g pistagekärnor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram plattorna och låt dem tina enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skiva rabarbern tunt och blanda den med sockret i en skål.

2
Hacka chokladen och vänd ner även den. Dela smördegsplattorna på mitten så att du får åtta fyrkantiga bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg.

3
Skåra en inre fyrkant med en vass kniv en knapp centimeter från kanten. Nagga insidan av fyrkanten med en gaffel.

4
Lägg en hög med rabarberblandningen i varje inre fyrkant – håll dig inom ramarna! – och grädda pajerna i 15 minuter.

5
Hacka pistagenötterna, strö över tillsammans med kokosflagorna och grädda i 5 minuter till.


Kommentar:
Tips Vill du lyxa till det kan du servera pajen nygräddad med glass till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top