Smörstekt lubb med grönsaksbakelse och getost

Du behöver Örtolja 1 dl olivolja 0.5 st citron saft och rivet skal 2 st vitlöksklyftor 2 dl hackad persilja salt och nymald svartpeppar Grönsaksbakelse...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

Örtolja

1 dl olivolja
0.5 st citron saft och rivet skal
2 st vitlöksklyftor
2 dl hackad persilja
salt och nymald svartpeppar

Grönsaksbakelse

1.5 dl bondbönor urplockade från skidorna
2 st zucchini
2 msk matolja till stekning
1 st påse babyspenat (70 g)
salt och nymald svartpeppar
150 g getost
4 tsk honung
fisk
700 g lubbfilé skuren i bitar à 170 g/portion
1 msk matolja + 2 msk smör till stekning
8 st plommoncocktailtomater halverade
salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1
Gör så här

2
Örtolja Mixa alla ingredienser tills färgen är riktigt grön, smaka av med salt och peppar.

3
Grönsaksbakelse Plocka bondbönorna ur skidorna och koka i lättsaltat vatten cirka 3 minuter, spola under kallt vatten tills de är svala.

4
Plocka försiktigt av det vita höljet runt de gröna bönorna. Skär en zucchini på längden med mandolin eller för hand i tunna remsor. Grilla eller stek remsorna på hög värme tills de får grillränder eller är gyllene.

5
Sätt ugnen på 225 grader. Klä fyra stansringar eller till exempel en muffinsplåt på insidan med

6
zucchiniremsor.

7
Tärna den andra zucchinin i en- centimeters kuber och fräs i matolja tills de börjar bli gyllene. Tillsätt bondbönor och babyspenat, salta och peppra. Rör i getosten och blanda. Fyll zucchiniformarna med zucchini- och getostfyllningen och toppa varje med en klick honung. Gratinera i 5 minuter tills bakelserna får fin färg.

8
Fisk Salta och peppra fiskfiléerna.

9
Hetta upp en stekpanna med matolja och smör och stek fisken gyllene på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida. (Ös gärna smöret över fisken under tiden som du steker).

10
Lägg i plommoncocktailtomaterna precis på slutet så de blir varma, salta och peppra.

11
Uppläggning Lägg grönsaksbakelsen i mitten på en djup tallrik. Lägg fisken ovanpå och ringa örtolja runt om. Garnera med tomaterna och eventuellt körvel eller annan ört.

12
Tips! Lubben kan ersättas med sej eller miljömärkt torsk.


Kommentar:
Recept från mästerkocken Louise Johansson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top