Smörstekt skädda med rödbetor och dillpotatis

Du behöver 1 g färskpotatis 2.5 st dillkvistar 4 st tinade portionsskäddor salt, vitpeppar 1 dl vetemjöl 1 st gul lök 1 tsk smör 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Annons

Du behöver

  • 1 g färskpotatis
  • 2.5 st dillkvistar
  • 4 st tinade portionsskäddor
  • salt, vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk smör
  • 4 st rödbetor inlagda
  • 2 st saltgurkor
  • smör att steka i
  • 2 msk kapris

Gör så här

1
1 Borsta eller skrapa potatisen, koka den med dill och salt.

2
2 Strö skäddorna med salt och vitpeppar, vänd dem i vetemjöl.

3
3 Grovtärna löken, mikra den med 1 tesked smör 1 ? minut i mikron på full effekt, rör om emellanåt.

4
4 Tärna rödbetor och gurka, blanda med lök och kapris.

5
5 Bryn smör lätt i stekpanna på ganska hög värme. Stek skäddorna frasiga, ett par minuter på varje sida. Servera hacket på fisken.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top