Smått och gott under fluffigt täcke

Du behöver 4 prt kokt ris 250 g kronfågel kycklingstrimlor salt och peppar 75 g skinka rökt tärnad 75 g champinjoner i kvartar 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 250 g kronfågel kycklingstrimlor
  • salt och peppar
  • 75 g skinka rökt tärnad
  • 75 g champinjoner i kvartar
  • 1 st paprika röd i tärningar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl riven ost

Tillbehör:

sallad

Gör så här

1
Lägg riset i en smord ugnsform. Stek kycklingstrimlorna, tillsätt rökt skinka, champinjoner, paprika, persilja och fräs samman. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran över riset. Blanda majonnäs, gulor, vinäger, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen. Häll över formen och strö på riven ost. Gratinera i 225° C, 10-15 minuter. Servera en sallad till.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top