Smördegsrosor med äpple

Du behöver 1 st äpple gärna med rött skal 1 st smördegsplatta halv kyld på rulle 1.5 dl socker florsocker till garnering Gör så här...

Tillagningstid: 35 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 st äpple gärna med rött skal
  • 1 st smördegsplatta halv kyld på rulle
  • 1.5 dl socker
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vatten i en liten kastrull. Kvarta äpplet, skär bort kärnhuset och skiva varje del i tunna halvmånar. Koka äppelskivorna i några minuter tills de känns mjuka, prova med provsticka, slå sedan av vattnet.

2
Skär smördegen i cirka 10 remsor och kavla ut dem lätt, remsorna ska bli cirka 2 centimeter breda. Vänd äppelskivorna i sockret. Lägg ut äppelskivorna lite omlott på smördegsremsorna, cirka 5–6 bitar på varje remsa. Rulla sedan försiktigt ihop remsorna så att små rosor bildas. Ställ smördegsrosorna på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter. De ska bli torra och lätt gyllene. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.


Kommentar:
Passar utmärkt som drinktilltugg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top