Smörfräst äpple med nötsmul

Du behöver 7 st äpplen 2 dl hasselnötskärnor 1.5 dl havregryn smör till stekning kanel 4 msk flytande honung + ev till garnering 4 st...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 7 st äpplen
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 1.5 dl havregryn
  • smör till stekning
  • kanel
  • 4 msk flytande honung + ev till garnering
  • 4 st vaniljglass kulor

Gör så här

1
Skär varje äpple i 6–8 klyftor och skär bort kärnhuset med en liten vass kniv.

2
Hacka nötterna. Fräs nötter och havregryn i smöret och ta upp dem på en tallrik.

3
Fräs äppelklyftorna i smöret 2–3 minuter, pudra över lite kanel, ringla över honungen och fräs cirka 1/2 minut. Strö över nötter och havregryn.

4
Servera med vaniljglass och ringla eventuellt över lite mera honung.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top