Smörkolabräck med flingsalt

Du behöver 250 g smör 3 dl socker 2.5 msk vatten 2 msk ljus sirap flingsalt Gör så här 1 Klä en plåt med bakplåtspapper...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 2.5 msk vatten
  • 2 msk ljus sirap
  • flingsalt

Gör så här

1
Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj pappret lätt.

2
Smält samman smör, socker, vatten och sirap i en kastrull under omrörning. Sluta röra när sockret smält och låt koka utan att röra tills smeten når en temperatur på 150 grader, kolla med termometer.

3
Ta av från plattan, rör om och häll genast ut smeten på den papprade plåten. Tippa plåten åt alla håll så att smeten fördelas jämnt över hela. Strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur.

4
Bryt i bitar och förvara svalt i tättslutande burk med bakplåtspapper mellan lagren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top