Smörrebröd med matjessill

Du behöver 10 st potatis medelstora 1 st rödlök liten 0.5 st knippa gräslök 1 dl gräddfil 2 krm salt svartpeppar nymalen 4 skiva danskt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st potatis medelstora
  • 1 st rödlök liten
  • 0.5 st knippa gräslök
  • 1 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • svartpeppar nymalen
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • smör eller smörgåsmargarin
  • 4 st salladsblad stora
  • 2 st burkar hela matjesfiléer
  • rädisor till pynt

Gör så här

1
Skala om du vill och koka potatisarna i saltat vatten, 2 tsk salt per liter vatten. Låt svalna lite och skiva.

2
Finhacka skalad halverad lök, finskär gräslöken. Blanda det mesta av båda sorter i gräddfilen, spar lite till garnering. Salta och peppra filen.

3
Bred brödskivorna, lägg dem på var sin tallrik. Täck med var sitt sköljt, väl avskakat salladsblad. Lägg på skivad potatis, filklick och snedskivade matjesbitar. Strö på lök- och gräslökshack, pynta med sköljda rädisor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top