Smulpaj Peach Melba

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 100 g smör kylskåpskallt 2 dl finhackade nötter t ex hasselnötter Fyllning 6.5 st persikor 2...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör kylskåpskallt
2 dl finhackade nötter t ex hasselnötter

Fyllning

6.5 st persikor
2 msk strösocker
250 g hallon

Till servering:

florsocker
2 dl grädde

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker i en matberedare monterad med en kniv. Lägg i tärnat smör och kör till en smulig massa. Blanda smuldegen med nötterna med en gaffel i en bunke. Ställ kallt cirka 15 minuter.

2
Sätt ugnen på 225 grader.

3
Dela, kärna ur och skiva persikorna. Blanda persikor och socker i en bunke. Fördela persikorna i 4 smorda portions-stora formar. Toppa med hallon. Fördela smuldegen över.

4
Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg och fyllningen mjuknat och saftat sig 15–20 minuter.

5
Pudra över florsocker och servera de nygräddade pajerna med ovispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top