Snabb fisk i ugn med curry och chili

Du behöver 1 st morot stor 10 cm purjolök finstrimlad 300 g spättafilé salt citronpeppar 1.5 dl mellangrädde 1 tsk curry 2.5 msk chilisås riven...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st morot stor
  • 10 cm purjolök finstrimlad
  • 300 g spättafilé
  • salt
  • citronpeppar
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk curry
  • 2.5 msk chilisås
  • riven ost
  • bulgur
  • sugarsnaps
  • grönsallad

Gör så här

1
Skala och grovriv moroten, blanda med strimlad purjo. Lägg i en ugnsfast form med spättafiléerna ovanpå. Krydda med salt och citronpeppar.

2
Vispa grädden och blanda med curry och chilisås. Bred smeten på fisken och strö över riven ost.

3
Grädda i 175 grader, helst varmluftsvärme, cirka 30 minuter beroende på fiskens tjocklek.

4
Servera med bulgur, sugarsnaps och grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Annica Lundström i Karlskrona.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top