Snabb fiskgratäng med kantareller

Du behöver 1 kg fast potatis 1 st gul lök hackad 1 st vitlök finhackad olja att steka i 300 g kantareller i bitar 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlök finhackad
  • olja att steka i
  • 300 g kantareller i bitar
  • 400 g bladspenat fryst, tinad
  • salt nymalen svartpeppar
  • 500 g vit fiskfilé fryst, tinad
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 st fiskbuljongtärning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Tvätta och koka potatisen.

3
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med svampen. Tillsätt sedan bladspenaten och rör samman. Krydda med salt och

4
peppar efter smak.

5
Blanda under tiden creme fraiche och mjölk med buljongtärningen i en kastrull och koka ihop.

6
Lägg svampröran i en ugnsfast form med fiskfiléerna ovanpå. Häll över buljongsåsen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills fisken är genomlagad. Servera med kokt potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 377, Fett 36 gram, Kolhydrater 36 gram, Fibrer 7 gram

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top