Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlök finhackad
- olja att steka i
- 300 g kantareller i bitar
- 400 g bladspenat fryst, tinad
- salt nymalen svartpeppar
- 500 g vit fiskfilé fryst, tinad
- 1.5 dl crème fraîche
- 0.5 dl mjölk
- 0.5 st fiskbuljongtärning
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Tvätta och koka potatisen.
3
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med svampen. Tillsätt sedan bladspenaten och rör samman. Krydda med salt och
4
peppar efter smak.
5
Blanda under tiden creme fraiche och mjölk med buljongtärningen i en kastrull och koka ihop.
6
Lägg svampröran i en ugnsfast form med fiskfiléerna ovanpå. Häll över buljongsåsen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills fisken är genomlagad. Servera med kokt potatis.
Näringsvärde: Kcal 377, Fett 36 gram, Kolhydrater 36 gram, Fibrer 7 gram