Snabb långpannekaka med bär

Du behöver 2 st lime finrivet skal av det yttersta gröna + saft av 1 lime 250 g smör 6 st ägg 7 dl strösocker...

Tillagningstid: 35 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 2 st lime finrivet skal av det yttersta gröna + saft av 1 lime
  • 250 g smör
  • 6 st ägg
  • 7 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl bär färska eller frysta

Garnering

florsocker
fina blad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna. Finriv limeskalet och pressa ut saften ur den ena limen. Smält smöret i en kastrull. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke i någon minut. Tillsätt smör, mjöl, skal och saft av lime och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela bären ovanpå. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter.

2
Prova med sticka att kakan känns precis klar eller lite kladdig i mitten. Täck eventuellt med folie mot slutet. Låt svalna och pudra med florsocker. Garnera om du vill med lite fina blad. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.


Kommentar:
Receptet är från boken “Svenska kakor och desserter” (Max Ström).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top