Snabb thaigryta med kyckling

Du behöver 2 st morötter 1 st gul lök 1.5 msk currypasta röd 400 g kokosmjölk 1.5 msk kycklingfond eller 1 st buljongtärning 400 g...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1.5 msk currypasta röd
  • 400 g kokosmjölk
  • 1.5 msk kycklingfond eller
  • 1 st buljongtärning
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 st paprika gärna olika färger
  • 1.5 tsk fisksås
  • 1 st lime pressad
  • 0.5 st kruka koriander

Till servering:

ris eller nudlar

Gör så här

1
1 Skala morötterna och löken och skär dem i 2 centimeter stora bitar.

2
2 Lägg dem tillsammans med currypasta, kokosmjölk och fond eller buljong i en kastrull och koka upp. Låt småkoka i 5 minuter.

3
3 Skär under tiden kycklingen i 2–3 centimeter stora bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i 2 centimeter stora bitar.

4
4?Lägg kycklingbitarna i kastrullen och låt småkoka i ytterligare 5–10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i paprikabitarna och låt dem koka med de sista minuterna.

5
5 Smaka av med fisksås och pressad lime. Strö över lite plockad koriander. Servera med ris eller nudlar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top