Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- 1.5 msk currypasta röd
- 400 g kokosmjölk
- 1.5 msk kycklingfond eller
- 1 st buljongtärning
- 400 g kycklinglårfilé
- 2 st paprika gärna olika färger
- 1.5 tsk fisksås
- 1 st lime pressad
- 0.5 st kruka koriander
Till servering:
ris eller nudlar
Gör så här
1
1 Skala morötterna och löken och skär dem i 2 centimeter stora bitar.
2
2 Lägg dem tillsammans med currypasta, kokosmjölk och fond eller buljong i en kastrull och koka upp. Låt småkoka i 5 minuter.
3
3 Skär under tiden kycklingen i 2–3 centimeter stora bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i 2 centimeter stora bitar.
4
4?Lägg kycklingbitarna i kastrullen och låt småkoka i ytterligare 5–10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i paprikabitarna och låt dem koka med de sista minuterna.
5
5 Smaka av med fisksås och pressad lime. Strö över lite plockad koriander. Servera med ris eller nudlar.