Tillagningstid: 25 minuter
12 portioner
Du behöver
Fyllning
6 st torkade fikon
150 g getost
0.5 msk färsk rosmarin
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka fikonen grovt. Skär bort kanterna på osten och dela den i små bitar. Blanda med fikon och rosmarin.
2
Öppna pizzakittet och rulla ut degen på mjölad bänk. Kavla ut degen lätt och dela den i två bitar på längden.
3
Fördela fyllningen på degbitarna och rulla ihop till två längder. Skär varje längd i sex bitar. Lägg dem, med skarven nedåt, i bakplåtspappersklädda formar eller direkt på plåten.
4
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna i sina formar.
5
Här är bröden bakade i små portionsformar av plåt, men det går även bra att grädda dem med skarven nedåt direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Minska då gräddningstiden något.
6
Om bröden bakas i förväg är det gott att värma dem lite före servering. Värm dem helst i mikron helt kort eller tinade i 100 graders ugn cirka 5 minuter.
7
Tomatsåsen som kommer med degen går utmärkt att servera som pastasås till en middag.