Snabbt bröd med fikon och getost

Du behöver 1 st pizzakit (Sara Lee) vetemjöl till utbakning Fyllning 6 st torkade fikon så mjuka som möjligt 150 g getost på rulle 0.5...

Tillagningstid: 25 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 st pizzakit (Sara Lee)
  • vetemjöl till utbakning

Fyllning

6 st torkade fikon så mjuka som möjligt
150 g getost på rulle
0.5 msk färsk rosmarin hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka fikonen grovt. Skär bort kanterna på osten och dela den i små bitar. Blanda med fikon och rosmarin.

2
Öppna pizzakittet och rulla ut degen på mjölad bänk. Kavla ut degen lätt och dela den i två bitar på längden.

3
Fördela fyllningen på degbitarna och rulla ihop till två längder. Skär varje längd i sex bitar. Lägg dem, med skarven nedåt, i bakplåtspappersklädda formar eller direkt på plåten.

4
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna i sina formar.

5
Här är bröden bakade i små portionsformar av plåt, men det går även bra att grädda dem med skarven nedåt direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Minska då gräddningstiden något.

6
Om bröden bakas i förväg är det gott att värma dem lite före servering. Värm dem helst i mikron helt kort eller tinade i 100 graders ugn cirka 5 minuter.

7
Tomatsåsen som kommer med degen går utmärkt att servera som pastasås till en middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top