Sockerkaka med kakao och valnötter

Du behöver 200 g smör rumsvarmt 2.5 dl strösocker 3 st ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl grädde eller mjölk Fyllning: 2...


1 portion

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde eller mjölk

Fyllning:

2 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
valnötter hela eller grovt hackade

Till formen (1 1/2 liter):

smör och ströbröd

Gör så här

1
Rör smör och socker pösigt. Blanda ner 1 ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner vätskan. Ta undan lite av smeten som blandas med kakao, vaniljsocker och valnötter. Häll hälften av smeten i formen.

2
Häll i kakaosmeten och sedan resten av den ljusa smeten. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 1 timme. Känn med sticka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top